Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Afslankprofiel van Taatjedoetje

Taatjedoetje weegt 63.30 kg, is 3.20 kg afgevallen en heeft nog 4.30 kg te gaan

66.50 kg
59.00 kg
Doel vandaag: 59.00 kg
Huidig gewicht: 63.30 kg

Taatjedoetje over zichzelf

Beste lezer,

De reden waarom jij op mijn pagina terecht komt, is waarschijnlijk precies dezelfde als waarom ik hier ben:
om af te vallen. Het is zo'n cliche verhaal, maar óók ik worstel al mijn hele leven met mijn gewicht. Zeker in mijn puberteit. Al mijn vriendinnetjes waren dun en ik was altijd een beetje mollig. Zelfs toen ik intensief danste was ik altijd zwaarder; een paar kilo, maar toch. Ik denk dat je in die jaren de basis legt over hoe je je voelt in en over je eigen lichaam. Mijn zel

... 
Lees verder »
Beste lezer,

De reden waarom jij op mijn pagina terecht komt, is waarschijnlijk precies dezelfde als waarom ik hier ben:
om af te vallen. Het is zo'n cliche verhaal, maar óók ik worstel al mijn hele leven met mijn gewicht. Zeker in mijn puberteit. Al mijn vriendinnetjes waren dun en ik was altijd een beetje mollig. Zelfs toen ik intensief danste was ik altijd zwaarder; een paar kilo, maar toch. Ik denk dat je in die jaren de basis legt over hoe je je voelt in en over je eigen lichaam. Mijn zelfbeeld is niet het beste wat het zou kunnen zijn, terwijl ik mezelf toch echt geen onzeker persoon zou noemen. Ik ben succesvol in mijn werk, heb een lieve partner, een leuk huisje en veel sociale contacten.

Wanneer ging het dan toch mis met mijn gewicht? In de jaren dat ik net op kamers ging wonen in De Grote Stad ben ik langzaam aan steeds zwaarder geworden. Op mijn hoogtepunt (oktober 2011) woog ik 72 kilo. Nu lijkt dit misschien niet zoveel, maar ik ben maar een klein meisje. Ik heb toen meer dan een maand het dieet 'Prodimed' (eiwit zakjes) gevolgd en haalde hiermee fantastische resultaten. Meer dan 12 kilo eraf. Het was jaren geleden dat ik de weegschaal onder de 60 had zien komen, maar op een dag was het daar: 59,8. Ik heb nog nooit zo lekker in mijn vel gezeten als toen. En toch, iedereen weet hoe het gaat, de zomer kwam en ik ging voor een langere tijd naar Berlijn. Elke dag broodjes kebab, heel veel alcohol, eten op straat... Toen ik terug kwam, september 2012, kwam ik in mijn afstudeerfase terecht. Slap excuus: maar weinig tijd om te sporten en goed op mijn eten te letten. Tel daar nog eens boven op dat ik in oktober gestopt ben met roken en je hebt het resultaat: ik woog weer 68 kilo.
Daar is nu gelukkig alweer een stuk vanaf, maar dit keer wil ik het eraf én het eraf houden. Ik heb van alles geprobeerd; het 3 dagen dieet, sapkuren, detoxen (geen koemelkproducten, geen vlees, geen suiker, geen zout etc.) maar niks lijkt definitief te helpen.

Totdat ik "Het geheim van slanke mensen" van Mieke Kosters las. Mocht je nog niet weten wat het inhoudt dan raad ik je ten zeerste aan om hier eens naar te kijken. Wat een verademing: ik mág wel alles eten, maar ik wil het niet. Ik wil in deze zomer in een heel kort spijkerbroekje en een blote buik rondparaderen op een festival waar ik naar toe ga. Dat wil ik. En niet die extra kilo's. Alsof er een wereld voor me open ging!
Dus ben ik afgelopen zaterdag begonnen met deze methode en omdat het in essentie gewoon calorieen tellen is, heb ik deze pagina aangemaakt.

Dit keer hoef ik het niet vol te houden.
Dit keer gaat het gewoon lukken.

Laatste dagboekbericht

Friday, February 22, 2013
Volgens mij moet ik ongesteld worden; ik heb zoveel meer honger dan dat ik normaal heb. En ook zin in hele rare dingen, zoals iets zoets, terwijl ik normaal veel meer van de hartige dingen ben. Net wentelteefjes gemaakt, daar had ik ZO'N zin in. Maar nu voel ik me natuurlijk meteen weer schuldig. Wat kan ik daar nou aan doen? Wie heeft een goede tip tegen dit soort eetaanvallen: ik wil NU wentelteefjes, maar ik wil ze eigenlijk niet. Zucht. Wat een dag.
Wil je per e-mail op de hoogte blijven als Taatjedoetje een nieuw dagboekbericht schrijft? Als geregistreerde gebruiker kan je deze optie inschakelen. Inloggen Aanmelden
February 22, 2013 om 13:12
Hoi! ik begrijp je trek in wentelteefjes volkomen! die zijn ook erg lekker. Wat mij altijd helpt om dit soort eet drang te voorkomen is vooral goed lichte tussendoortjes eten en ontbijt niet overslaan. en als je een keer toch enorme trek hebt ondanks dat je de tussendoortjes genomen hebt neem je een extra stuk fruit. Ik ken het boek van Mieke Kosters niet dus mischien deed je dit al :) Succes
February 23, 2013 om 15:21
Hoi, wat is prodimed? Net zoiets als Cambridge?
Ik mis het normale eten ook hoor. Elke dag. Maar ik wil nog liever slank de zomer in, dus daar houd ik me aan vast als ik weer eens denk aan allerlei lekkere dingen. Gelukkig gaat het behoorlijk snel en heb ik hopelijk over 2 maanden mijn doel bereikt. Nu ik dat zo typ vind ik dat zelfs al erg lang om nog op shakes te leven :(.

Ik ken ook dat gevecht dat je ergens zin in hebt, het pakt en vervolgens eigenlijk toch niet happy bent. Honger schakelt elk wijs dieet besluit uit, en zodra de honger weg is komt het vervelende gevoel. Dat is voor mij de reden dat ik Cambridge doe, het is de makkelijke weg. Ik mag 3 shakes en verder niks!
February 25, 2013 om 03:26
Een goede tip?Ik weet het niet.....Als je op eenpunt bent gekomen waarop afvallen echt belangrijker is dan een koekje, snoepje, stukje kaas, dan kun je er af blijven. Je moet de kilo's gewoon genoeg beu zijn.
February 25, 2013 om 05:01
He hey!

Tja, soms zal het lastig blijven denk ik om bepaalde verleidingen te weerstaan. En ik ben van mening dat dat ook niet hoef. Alleen als je dan iets eet waar je je daarna schuldig bij voelt, dan zou ik het of de volgende keer niet meer zo snel eten of de dag erna een balansdag.

Maar ik vind uiteindelijk wel dat je soms best iets lekkers mag. Als het maar met mate is.

Succes deze week! :)

XX
February 26, 2013 om 05:09
Ga een blokje wandelen, neem een douche, zet wat muziek op,... Dat zijn dingen die mij helpen!
March 18, 2013 om 18:25
Goede tips dames! Ik was even van de boot gevallen, maar nu ben ik er weer!
April 6, 2013 om 10:00
Hello,

Hoe is het inmiddels met je? :)
Nog wentelteefjes dwang gehad? ;)

Geniet van je weekend!

X
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Taatjedoetje in het kort

  • Taatjedoetje weegt nu 63.30 kg en wil graag 59.00 kg wegen. Haar BMI is op dit moment 23.82. Zij is 3.20 kg afgevallen.
  • Taatjedoetje is 1.63 m, 30 jaar, geboren op December 19, 1987, aangemeld op February 19, 2013 en voor het laatst ingelogd op April 17, 2013.

Dieetdagboek

Alle consumpties en beweging van Taatjedoetje in een handig overzicht. Naar dieetdagboek

Clubs van Taatjedoetje

· Meer clubs

Buddies

· Volgers · Gevolgd