Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van PlusOnline Afslankservice. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

You name it, I did it

Geschreven door Suyari op May 15, 2008

You name it, I did it

Ik denk dat ik –bijna- ieder dieet-wat-bestaat heb gevolgd.
Gravend in mijn lijn/dieet-geheugen kom ik heel wat pogingen( of zal ik zeggen: mislukkingen?) tegen.

Wat me nog heel helder voor de geest staat, is het appel-dieet zo rond mijn 16e jaar. Om de dag moest ik ( van mezelf natuurlijk) alleen maar appels eten. De niet-appeldagen at ik gewoon, lekker en vooral veel.
Ik heb dit dieet weken volgehouden, tot ik ( tot op de dag van vandaag) geen appel meer kon zien.
Op dit dieet zijn er enkele varianten geweest : dagen van magere yoghurt eten ( tot je flink het zuur kreeg) en dagen van droog bruin brood……. En natuurlijk viel ik er vanaf……en kwam ik daarna weer aan…

Toen was er het Mayo-dieet, in de begin jaren 80. Ik herinner me de hardgekookte eieren, spinazie, biefstuk en kale sla met azijn. Een kilo per dag eraf, dat was het verhaal. Dat je daarna weer een kilo per dag aankwam, had ik helaas niet gelezen.. …
Ik deed het ziekenhuisdieet, het Hartstichting-dieet , 1000cal-dieet, vetvrij dieet, en telde punten en points op vele manieren.

Maar helaas, het werkte niet, ik kwam toch iedere keer weer aan, dus het werd tijd voor het serieuzere werk: de Afvalclubs in Real Life. Ik ben even bij de Ega geweest, bij Slank 82, Slimline, Dreamline en ik heb natuurlijk de WW-cd in mijn bezit. Maar alleen mijn bankrekening slankte af……ik werd dikker en dikker

Toen stortte ik me enthousiast op de commerciële handel….tenslotte vliegen de kiko’s eraf als je de advertenties mag geloven.
Ik slikte pillen en at poeders. Ik heb Herba-life en de goedkope variant van de drogist geprobeerd, de pillen uit Volendam van Annie S., appelazijn-, chroom- en kelp-tabletten, opzweltabletten, Hoodia en verder zo’n beetje alles wat op de schappen bij de drogist is te vinden.
Dieptepunt was de aanschaf van Stack2 via Internet. Een hoge bloeddruk, hartkloppingen en een opgejaagd gevoel, ik vond het dood-eng, stuiterde door de kamer en ben daar na 1 dag mee gestopt.
De boeken van Streep-je-slank, Fit for life, South Beach, Atkins, Alan Carr, Dr Phil en zijn 7 sleutels, ik heb ze gelezen en/ of in mijn bezit.

Dé Dieet-goeroe van dit moment, die vrouw bij mij uit de buurt, die dame van de SAS-dagen, die had ik nog niét gedaan”, wilde ik ook niet doen, want het werkt toch niet . Want ik weet eindelijk hoe het moet: je moet minder eten dan je energieverbruik, je moet meer bewegen…………zo simpel is het.

Maar opeens lag ze bij mij thuis op de bank en lachte me toe, ze zat verstopt in een pakketje van mijn favoriete postorderbedrijf. Het was pure huisvredebreuk: Ik kreeg gratis een SonjaB-boek……en zat nu mooi met deze tante opgescheept!!!
Ik heb gelezen, eens rondgesurfd op de website en nu weet ik het zeker: dit wordt mijn laatste poging………ik heb me aangemeld. Ik ga sonjabakkeren……………want ……………het gaat me lukken………...ooit……….zeker weten!!!
Onbekend
May 16, 2008 om 01:01
Hoi Suyari,

Nou, jij hebt werkelijk bijna alles geprobeerd. En het vervelende is dat alles werkt voor even, ga je weer je oude ritme oppakken vliegt alles er zo weer aan.

Oplossing: anders, gezonder eten. Ik vind dat ik nu best wel veel eet, maar gewoon veel minder vet, andere keuzes maken, zoveel mogelijk de goede vetten. Het begin vond ik moeilijk, maar nu heb ik totaal geen honger meer en tot nu toe heb ik ook niet het idee dat ik iets mis.
Alleen de hamvraag: kan ik dit mijn verdere leven volhouden? Dat weet je dus nooit vantevoren (maar goed ook, anders begon ik er niet aan).

Ik ken iemand die heeft een maagband laten zetten, is nu 40kg kwijt, maar eet nog wel regelmatig patat, bereklauw enz., alleen minder. Dat werkt volgens mij niet. Over een jaar zijn die kilo 's er weer bij als ze met dit eetpatroon doorgaat. Jammer.

Trouwens: leuk stukje, heel herkenbaar voor ik denk bijna iedereen hier. Doei!!!
May 16, 2008 om 03:20
Dus........je weet hoe het wel moet, maar gaat het weer niet doen?
:dom::harenuithethoofdtrekken::owow::fluiten:
May 16, 2008 om 03:41
Het voordeel van de ww is dat het op een gegeven moment een way of living wordt. Ik moet ook nog maar zien of ik dit op lange termijn ook vol ga blijven houden! De kunst is dat je niet te veel in 1 keer afvalt want dan bestaat de kans ook dat je er weer snel kilo's bij komt. Je verhaal is herkenbaar voor velen denk ik. Maar als je denkt te weten hoe je het wel moet doen waarom doe je het dan niet? Op den duur lijkt het me ook niet goed voor je lichaam als je steeds weer wat anders doet.
Maar met wat je ook doet wil ik je wel succes wensen! Maar probeer een beetje gedult te hebben als het niet in 1 keer gaat zoals je het wilt.
:veelsucces:
May 16, 2008 om 04:14
Probeer je gewoon aan de voorwaarden van het voedingscentrum te houden. Dan krijg je op een dag precies binnen wat je nodig hebt. Het voordeel is: je kiest zelf de magere varianten die jij lekker vindt en niet wat Sonja B. vindt dat jij op die dag moet eten! Op de site van het voedingscentrum staan tevens alle diëten met een beoordeling. Sonja B. wordt ook niet goedgekeurd door het voedingscentrum.
Sinds ik volgens de voorwaarden van het voedingscentrum eet, weet ik dat mijn lichaam daar genoeg aan hoort te hebben en is het makkelijker om van de tussendoortjes af te blijven. Het is echt waar wat je zei: gezonder eten en meer bewegen. Je verbruik moet hoger liggen dan je inname. Dit lukt met al die dieetmethoden vaak ook wel, maar het probleem is dat je te weinig calorieën binnen krijgt (ja, ook met Sonja B. op sommige dagen), zodat je lichaam in de spaarstand komt.
Dus: wees slim en doe het op de gezonde manier, niet met een dieet!

:thinkpositivealways:
May 16, 2008 om 04:48
ja, ik ga met bloemetje 11 mee, beck's!!! is geen dieet, just a way of thinking...ter ondersteuning van een gezond leefpatroon, dieet wat je maar wilt!

succes in ieder geval, het werkt wel, maar op 1 dag kwam ik (met smokkelen) op 837 kalorieen uit... beetje weinig voor iemand van over de 100 kilo!!!! dus gewoon rauwkost ernaast eten....
May 16, 2008 om 04:49
Voor mij werken de dagmenu's op deze site prima! Het is afwisselend, lekker en genoeg. Ik heb nog geen honger gehad en val wel af! Ik hoop dit eetpatroon zo lang vol te houden dat het vanzelf in m'n systeem gaat zitten. En daar heb ik Sonja Bakker niet bij nodig...
Onbekend
May 16, 2008 om 04:59
:uhu: Hoe krijg je het toch altijd weer voor elkaar de woorden die door mijn hoofd spoken zo mooi op papier te zetten :)

:applaus:

:mams54:
May 16, 2008, gewijzigd door Groetje op May 16, 2008 om 07:43
Het is inderdaad heel herkenbaar, heb ook al zoveel boeken in de kast staan, maar laatst ook een paar weggedaan hoor. De la waar ze inliggen wordt te vol. Dr phil is trouwens een goed boek.

En als je, net als ik, altijd al te zwaar bent geweest ben je er lang mee bezig. Toen je alles ging opsommen dacht ik , oh ja, dat heb ik ook al eens gedaan... Was ik al weer vergeten, of verdrongen :haha:

En die tabletten, ik hield het een paar dagen vol, en dan was het alweer gebeurd, ben geen tabletteneter. Maar wel het geld kwijt.
Appel/chroom en die tabletten van Annie heb ik toen ik jonger was ook geprobeerd, allen zonder resultaat, en het brooddieet, is ook van jaren terug, heb het niet eens een week volgehouden. Ook met herba leuk afgevallen, maar net zo hard weer aangekomen als je stopt en niet je eetpatroon aanpast en ook weer die tabletten, 3 maanden heb ik het volgehouden.

Nee wat dat betreft heb ik het het langst volgehouden met weightwatchers, ook het meeste resultaat behaald, maar weer in het oude eetritme (lees chocola en koekjes) terecht gekomen en weer terug bij af. Gelukkig niet met meer kilos dan de start maar elke keer een paar minder.

Ik ben ook nog 1 x gestart, echt de laatste keer, met south beach, en volgens mij gaat het allemaal goedkomen.
Heel veel succes met Sonja
Onbekend
May 16, 2008 om 08:37
Leuk geschreven Suyari!
Het lijkt mijn leven wel.
Onbekend
May 16, 2008 om 11:15
hallo Surayi,
als ik al het commentaar zo lees, heb ik er amper wat aan toe te voegen. Mij heeft mijn omvang me nooit zo bezig gehouden, daar had ik het gewoon te druk voor. Maar ben al met al toch boven mijn BMI, dus afvallen moet gewoon. Sonja Bakker staat erom bekend dat ze een te lage calorie-inname heeft in haar eetpatroon, dus pas op voor tekorten en jojo-effect. Maar ja: afvallen is natuurlijk toch je doel en je moet wat.
de beste tip welke ik voor je heb:
gewoon mager eten, van de eiwitten een handpalm vol, (omgerekend van vlees dus ongeveer 75-85 gram), van de koolhydraten een vuistdikte vol, en een half bord groente. en de rest volgens informatie van deze site. En dan kunnen tussendoortjes nog best als je maar wel beweegt.

Overigens: er gaan stemmen op dat je geen 30 minuten maar 60-90 minuten dient te trainen per dag, wil je hiermee afvallen. En kies vooral afwisseling van hoeveelheden kcal welke je binnen krijgt, en afwisseling in bewegen: zowel cardiothraining als krachttraining als lenigheid, en binnen de cardiotraining weer sprintjes trekken.....

en veel succes nog bij deze!

May 16, 2008 om 11:43
Hoi Surayi,

Heeeeeeeeel herkenbaar! Toch wil ik je overhalen, als SB het toch ook niet is om prodimed te proberen. Niet goedkoop, maar eindelijk iets wat echt werkt en in korte tijd. Ik ben nu ruim 13 kg. kwijt, voel me top. Zal niet beweren dat het een eitje is, maar heel goed te doen. Lees de prodimed club vrouwen en hun ervaringen maar eens door.
Hoe dan ook, wees overtuigd dat het je nu gaat lukken!
Veel succes.
May 17, 2008 om 05:06
:hoi:

Ik sluit me aan bij de verhalen. Iemand heeft me ooit een kookboek van Atkins cadeau gedaan. Verder dan een keer doorbladeren heb ik niet gedaan en boeken van Sonja heb ik nooit aangeschaft. Mijn zus zweert erbij, maar voor mij hoeft het niet. Ook ik heb wel eens pillen geslikt, maar al snel mee gestopt.

Op zich eet ik best gezond, alleen moet ik erop letten dat ik niet teveel eet. Temeer daar ik door fysieke problemen vaak niet aan voldoende beweging toekom. Daar ligt bij mij het probleem. Snoepen doe ik niet zo veel, ik heb er ook niet echt moeite mee dat mijn man en zoons snoepkonten zijn, al probeer ik het omwille van hun gezondheid te matigen.

Op dit moment probeer ik meer op niet aan te komen dan om af te vallen. Kost me al moeite genoeg. Mijn mannen zijn echte lekkerbekken en ik heb geen zin om voor mijzelf apart te koken. Doe ik ook niet, dus zorg ik gewoon dat ik gezonde kost op tafel zet.

:thinkpositivealways:

:veelsucces:
:wave:

Groetjes,
KaatjeMarie
Onbekend
May 18, 2008 om 04:39
Het voordeel van sonjabakkeren is dat je iedere dag precies voor geschreven krijgt wat je mag eten en drinken. voor sommige mensen werkt dat prima en kunnen ze daardoor het snaaien laten. Ook hoef je niet iedere dag na te denken wat je nu weer moet koken.

Ik heb anderhalf jaar geleden het eerste boek van Sonja doorgewerkt, was 6 kg afgevallen, de maanden daarna viel ik nog 3 kg af omdat ik had geleerd minder te eten en het belangrijkste, de knop was om.In die tijd zat ik aan de stoel gekluisterd en kon dus niet veel bewegen.
Het is nu een jaar verder. Er zit weer bijna 3 kg bij, ondanks dat ik weer volop beweeg. Ik let nog steeds goed op wat ik eet en voel me prima. Toch zou ik nog wel 5 kg af willen vallen, maar het lukt me niet echt om de knop weer om te zetten, ook niet met sonjabakkeren.

Een andere eenvoudige manier is precies alles op te schrijven wat je eet en drinkt. Alleen daardoor eet je al minder en val je dus af.

Succes met afvallen en sonjabakkeren kan dus een prima manier zijn.
May 19, 2008 om 04:09
Dit is allemaal heel erg herkenbaar! Ook ik heb veel geprobeerd en werd telkens een beetje zwaarder, als ik ermee ophield!
Sinds 13 maart ben ik nu begonnen met mijn eigen "methode". Omdat ik niet zelf kook, kan ik niets met recepten doen. Maar wel:
1. alleen eten wat ik lekker vind en
2. daarvan de helft van eerst
3. opletten bij vet en zoet
4. niets meer gedachteloos in de mond steken
5. niet hongeren, ik eet zelfs bij de koffie vaak een klein chocolaatje (let wel: EEN KLEIN chocolaatje en geen 2, 3, 4 omdat ze zo lekker zijn)
6. er PLEZIER in hebben, het zien als een soort sport, een wedstrijdje met jezelf.
Op deze maniet ben ik 10 kilo afgevallen in 2 maanden, best wel aardig. En ik heb er zin in, om ermee door te gaan.
Maar ik weet maar al te goed, hoe moielijk het is!
Heel veel succes allemaal!
Liefs van
snoopz
Onbekend
May 20, 2008 om 11:56
Wat is Beck's?
May 20, 2008 om 15:08
Hoi Syrayi,

Heel grappig en heel herkenbaar geschreven je column enne leuk einde (zoals een goede column beoogt) los van het feit of je al dan niet met SB in zee gaat.

Knap beschreven !

groetjes,

Isabella
May 23, 2008 om 10:35
haha, die stackers was ik bijna vergeten. Op een gegeven moment deelde ik die uit aan vrienden op een avondje uit, daaaaaagen kon je er op door :D
May 24, 2008 om 01:30
Veel succes met Sonja.
Geniet van het mooie weer en ga er lekker op uit.
Ik herken het verhaal helemaal.
IK wilde ook niet meer aan een dieet beginnen. Maar heb nu toch ook het boek weer opengedaan en ik leef er nu naar.
Ik voel me heerlijk. Ik vind het wel lastig om nu dit weekend naar twee feesten te gaan. Want je hebt toch al snel een paar stokbroodjes weg geknabbeld.
We gaan ervoor he.
gr bengel
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken