Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van PlusOnline Afslankservice. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Positieve effecten van gezonde producten

Geschreven door Afvallen met Anne op July 22, 2008

Gezonde producten zoals avocado, vis, noten en olijven bevatten veel calorieën. Om dan een gezonde keuze te maken vraag je je af of je deze producten wel moet eten. Ze bevatten immers veel calorieën, maar deze producten bevatten ook voedingsstoffen die positieve effecten hebben op onze gezondheid.

Vet in producten kunnen qua samenstelling erg verschillen. De verhouding verzadigd en onverzadigd vet kunnen ook erg verschillen. Avocado, noten en olijven bevatten veel onverzadigde vetten in verhouding met verzadigd vet. Deze producten beschermen je tegen hart-en vaatziekten, waardoor het goed is om ze toch te eten.

Onverzadigd vet verhoogt namelijk het ‘goede’ HDL-cholesterol. Bovendien verlaagt onverzadigd vet het ‘slechte’ LDL-cholesterol. Het risico op hart- en vaatziekten vermindert wanneer de vetzuursamenstelling van de voeding verbetert. Wanneer 5% van de calorieën in plaats van uit verzadigd vet uit onverzadigd vet komt, vermindert de kans op hart- en vaatziekten
Sluit een abonnement 'Afvallen met Anne' af om het artikel te lezen en ontvang toegang tot persoonlijke dagmenu's, handige tips en slanke recepten.

Je probeert een pagina op te vragen die alleen toegankelijk is voor abonnees. Helaas wordt dit abonnement thans niet meer aangeboden. Je kunt de pagina dus niet bekijken.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+