Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van PlusOnline Afslankservice. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Even voorstellen: Karin Koolen

Geschreven door Mientjepuk op July 22, 2008

Hoi allemaal,

Ik wil me even voorstellen, ik ben vanaf vandaag colomniste op deze site. Wie ben ik? Ik ben Karin Koolen (bekend als mientjepuk op deze site), 38 jaar oud, moeder van 2 kinderen en gehuwd. Verder heb ik een eigen praktijk als Paranormaal Therapeut en dat werk doe ik met veel plezier. Ik heb nu het 1e studiejaar van de 5-jarige opleiding tot Klassiek Homeopaat behaald en ik hoop hier over 4 jaar in af te studeren.

Ik zelf ben al een jaar of 10 veel te zwaar, in september van vorig jaar heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik gaan lijnen, ik ben tot nu toe 16,5 kilo kwijt en ik ben daar hartstikke trots op.

Ik ben iemand die in het alternatieve wereldje werkt en ik miste daardoor ook een spirituele inslag op de site. Daarom heb ik besloten om zelf voor deze input te gaan zorgen. Ik vindt het best spannend om nu columns te gaan schrijven, maar ik denk dat dat wel goed gaat komen. Ik hoop dat jullie mijn inbreng ook kunnen waarderen.

Ik zal jullie vertellen waarom ik ben gaan lijnen, wat was het punt waarop ik besloot om te gaan lijnen?

Het was vorig jaar september, net grote vakantie gehad met de kinderen, ik voelde me dik en zwaar. Alles blubberde alle kanten uit, ik paste niet meer in mijn kleding. Maar ik hield vooral mezelf voor dat ik het niet erg vond om dik te zijn. Als ik voor de spiegel stond keek ik niet naar mijn lijf, het viel allemaal best wel mee, dacht ik.

Tot ik op het punt kwam, dat er iets was gevallen en dat was onder de bank terecht gekomen. Ik kon niet bukken en ik kon niet op mijn knieen want dat deed allemaal zeer.

Ik was van mijn kinderen afhankelijk om datgene wat was gevallen weer te pakken te krijgen. Dat deed me vanbinnen zo ontzettend pijn, dat ik mezelf heb afgevraagd, wil ik heel mijn leven afhankelijk zijn van een ander? Of neem ik het heft in eigen hand?

Toen was ik sterk, ik voelde heel veel positieve energie bij me loskomen en ik wist dat ik dat moest gaan doen. Ik ben meteen de volgende dag gaan opletten met eten. Het ging goed, het gaat nu nog steeds goed en weet je waarom? Gewoon omdat ik eindelijk zover was gekomen om mijn schouders eronder te zetten en dat voelt goed.

Nu kan ik het wel, vele diëten eerder kon ik het niet, eventjes dat wel, maar dan na 2 weken at ik mezelf weer helemaal vol en viel weer in mijn oude patroon. Ik kon het niet, omdat ik het eigenlijk niet echt wilde.

Nu 16,5 kilo lichter, kan ik je zeggen dat dat het mooiste kado is geweest wat ik mezelf heb kunnen geven in mijn hele leven. Gewoon omdat ik nu eindelijk eens echt voor mezelf ben gaan zorgen. Al die jaren deed ik dat niet, ik at verdriet weg, emoties waren te heftig, het liefst at ik dingen van suiker. Suiker is vervangende liefde, ik verving mijn eigenliefde voor suiker. Ik dacht dat ik goed bezig was, maar werd dikker en dikker en steeds ongelukkiger.

Ik had uiteindelijk een behoorlijke vetlaag om me heen gebouwd, een beschermende laag om maar niet mijn emoties te hoeven voelen.

Het lijnen is niet alleen het volgen van mijn eigen dieet geweest, het lijnen houdt ook in bewustworden. Waarvan zul je zeggen? Bewustworden over het waarom je eet, waarom je je emoties niet laat gaan, waarom je je verdriet zover weg stopt.

Ik ben trouwens niet gaan lijnen met een dieet, ik ben gewoon 3 keer per dag gezond gaan eten, en 2 tussendoortjes, veel fruit, 1,5 liter water per dag en kruidenthee. Ik ben veel gaan lezen over voeding en heb nu een redelijk gezond eetpatroon. Wat wel belangrijk voor me was, dat ik op zaterdagavond 1 bakje chips nam en een paar stukjes chocolade als ik daar trek in had. Had ik dit niet gedaan dan had ik het niet kunnen volhouden.

Wat heeft het afvallen mij nu gebracht?

Het heeft ervoor gezorgd dat ik veel beter in mijn vel zit, het lijkt wel dat mijn ware ik nu naar boven komt. Ik ben weer blij met mijn leven, ik pas weer in gewone kleding bij de normale kledingzaken. Nog niet altijd met maat 46, maar vaak toch al wel.

Ik hoef geen bloemetjesblouse meer te kopen, omdat dat het enige nog is wat er in mijn maat is, wat niet op mijn buik blijft hangen. Heerlijk wat een bevrijding kan ik je zeggen.

Ik heb geleerd en ben bewust geworden van mijn eetgedrag, dat dat niet altijd met honger te maken heeft. Ik heb leren onderscheiden wat echte honger is, wat trek is en wat emotie eten is. Dat is bewustworden.

Ik ben heel blij dat ik deze stap genomen heb nu bijna 1 jaar geleden, ik hoop dat ik met dit verhaal andere mensen tot steun kan zijn in dit levenslange proces waar we allemaal in zitten en waar we vaak ook al de vruchten van mogen plukken.

Blijf positief ook al gaat het niet zo snel als je zou willen, geef jezelf schouderklopjes voor de dingen die goed gaan, want je doet het goed, je bent voor jezelf aan het zorgen.

Mijn vraag aan jullie is, wat was het punt waarop jij besloot om te gaan lijnen? en welk kado heb je jezelf daarmee gegeven.

Groetjes Karin
July 22, 2008 om 18:27
:mollie3::mollie4::mollie5::mollie6::mollie:Gewoon omdat ik met 107 kilo te zwaar was en neuh het lijnen vind ik niet altijd makkelijk niet alleen ben ik een emotie eter heb ik soms ook wel eens en soms werkt de site ook behoorlijk op mijn zenuwen omdat ik zo bewust moet eten dan voel ik mij gecontroleerd en daar kan ik echt niet tegen gecontroleerd door wie? natuurlijk voornamelijk door mijzelf maar ook door degenen die mijn site bezoeken je gewicht staat er namelijk boven enne ik heb besloten dat niet meer in te voeren ook al val ik nog zoveel af alleen als ik op streefgewicht ben beland dan zet ik dat in mijn dagboek. Verder hou ik van lekker niet zomaar lekker maar Bananen en dat moet met een hoofdletter en ijs met slagroom en caramel/chocosaus daar kan ik in blijven dooreten en dat mag niet hhhhhhhhhhhhhhmmmmmmmmmmm naja ik wil niet te zwaar zijn dus daar zijn dan consequenties aan verbonden nietwaar? Verder wil ik fit zijn dus sport ik veel en graag en dat lukt ook niet zo goed als je tonnen te zwaar bent das mijn motivatie en reden.
:mollie2:
July 23, 2008 om 01:49
:yougogirl::kaar32:
July 23, 2008 om 03:39
Hoihoi,

Ik denk dat onze verhalen vergelijkbaar zijn.
Ik had alleen al na 2 zwangerschappen zoiets van: en nu mn lijf terug!! En toen kwamen er nog 2 zwangerschappen achteraan gehobbeld...

Hier ook veel gelezen want kennis over eten is heeel belangrijk.
Het gaat er niet om om jezelf uit te hongeren maar om verstandigere keuzes te maken. Zo is al het eten in te plannen, zij het met mate.

Hier dus ook 3x eten, en meestal 2 tussendoortjes *1x groenten, 1x fruit/yoghurt*

Volgens mij is afvallen alleen vol te houden als je regelmatig eet en niet continu honger hebt. Elke andere methode is, op termijn, gedoemd te mislukken.

Succes!!
10
July 23, 2008 om 04:06
Ik heb vooral de knop omgedraaid op de moment toen ik wist hoe het kwam dat ik dik was om te beginnen.. Voelde echt als een bevrijding, nog altijd trouwens.. :D
Onbekend
July 23, 2008 om 05:04
Ik had tot een jaar of vijf geleden niks op met het paranormale en spirituele gedoe. Toen echter merkten we dat onze dochter HSP is. Daarna is alles hier anders gelopen. Heb er nu veel meer mee op, voel me er ook heel lekker bij. Heb zelf verschillende cursussen gevolgd. Blijf wel met twee benen op de grond staan, maar sta er veel meer voor open.
In die tijd ook gekozen voor mijzelf. Niet meer mee lijden in huis, maar meeleven en verder voor mijzelf kiezen. Hier heeft het lijnen ook mee te maken. Ik ben er aan toe, maar wel met hulp van een dietiste. Kies ook zo voor mijzelf dat ik voel dat ik nu klaar ben met het :jojo:effect.
Ben benieuwd naar je stukjes!
:groetjes::m:emory
July 23, 2008 om 05:09
Ik ben benieuwd naar je verhalen, met name het spirtuele.

Ik moet bekennen dat ik niet zo positief tegenover homeopatie sta sinds er nooit wetenschappelijk bewijs was dat dit werkt, of was het nu zelfs al zo dat het wetenschappelijk was bewezen dat het niet werkt? Het schijnt toch gewoon een placebo werking te hebben? Familie, kennissen en ook ikzelf hebben homeopatie ondergaan en het ook net zo ervaren als toendertijd in het nieuws werd vertelt.

Anyway, dat is gewoon hoe ik er tegenover sta, maar ben evengoed wel benieuwd wat je gaat schrijven, misschien wel iets wat er helemaal niet mee te maken heeft ;).

Het afvalverhaal is idd herkenbaar voor de meeste hier, maar toch wel al een goed resultaat bereikt, hopelijk over een tijdje zelfs maatje 44?

Veel succes met het schrijven van de columns!
July 23, 2008 om 08:29
Hoi karin,

Je schrijf mooi en moet het verhaal in een keer uitlezen.
Hoop nog veel van je te kunnen lezen.
Waarom ik ben gaan afvallen voor mezelf goed te voelen.
Voor mijn boten en spieren,en om er leuk uit te zien was maar bij zaak.
Met homeopatie kan ik me heel goed helpen.
Loop al bijna 3 jaar bij een vrouwelijke homeopaat.
En ik ben sterker geworden en val niet meer zo snel terug in het oude patroon.
Het lijnen kon nog wat beter maar ik kan niet alles te gelijk dan gebruik ik te veel van mijn energie.
Ik ben heel blij dat het homeopatie geeft.
Maar dat deelt niet iedereen met me.

Groetjes :tantesousa27:
July 23, 2008, gewijzigd door Rebjosluc op July 23, 2008 om 09:34
Geweldig bericht, ik heb genoten van je 1e colom en hoop in de toekomst nog meer te lezen , atlijd goed deze positieve verhalen,succes !
vriendelijke groet
July 23, 2008 om 10:31
Leuk geschreven, maar waar is nu de spirituele inslag?
Ben benieuwd naar je volgende stukjes!

Succes!
July 23, 2008 om 12:38
ik ben begonnen met afvallen omdat ik een '7' op de weegschaal zag,
en op mijn leeftijd niet mooi slank zijn is tegenwoordig 'raar',
dan voel je je echt niet goed als je je vergelijkt met anderen!

Onbekend
July 23, 2008 om 16:02
Wat een mooie column. Geweldig goed van je op dit initiatief te nemen. Leuk joh!
Zo te lezen aan de reacties inspireer je een hoop mensen.
Bij mij was dat al eerder gelukt, omdat ik het trof je als buddy te mogen begroeten in mijn afval strijd.
Ik heb al heel veel aan je mooie tekstjes en motiverende woorden gehad. Dankjewel voor alle motivatie tot nu toe, en we gaan gewoon lekker door.

gr. Petra
July 27, 2008 om 03:49
Hoi Karin.. goed verhaal meid.. ga zo door.. je vroeg naar mijn omslagpunt.. nou heel gemakkelijk.. ik wist wel, net zoals jij dat ik te zwaar was.. maar ik voelde me prima, kon toch nog leuke kleding kopen al ging het wel steeds minder gemakkelijk..om een lang verhaal kort te maken.. ik kwam begin dit jaar in het ziekenhuis terecht en daar werd ik gewogen.. tja en toen schrok ik van het getal.. zo erg dat ik naar de huisarts ben gestapt met de vraag voor hulp bij afvallen... hij heeft me een verwijzing voor de dietiste gegeven en ik heb deze site ontdekt.. iedereen zegt nu dat het allemaal niet slim is om juist nu af te vallen, maar ik ben lekker eigenwijs en heb mijn plan getrokken.. als ik op deze manier gewoon blijf eten, val ik af en heb ik genoeg energie om tegen mijn ziekte te vechten.

:clair1991:
July 29, 2008 om 05:02
:hallo3:

:i:k herken ook veel in je stukje.

:z:elf ben ik begonnen met mijn eetpatroon te veranderen op 29-08-2007. De datum weet ik nog zo goed, omdat het een dag na mijn bruiloft was. Op 30 aug 2006 ben ik begonnen bij de Weight Watchers. Dat was van korte duur, omdat ik in verwachting raakte. Na mijn bevalling stond mijn bruiloft gepland en moest dus voor een :trouwjurk: gaan shoppen. Deze werd helemaal op maat gemaakt, de maat die ik toen had en mocht dus niet gaan lijnen, omdat m'n jurk anders te groot zou worden.

;nba mijn trouwen heb ik mijn eetpatroon rigoreus omgegooid. De belangrijkste reden is dat ik zo gigantisch baalde van hoe ik eruit zag. Ik kon geen leuke kleding kopen zonder dat het strak zat. ;2be reden is, omdat ik, als mijn zoontje naar de speeltuin straks gaat, met mijn zoon wil kunnen spelen en achter hem aan kan rennen zonder dat ik hijg en puf.
Mijn man vindt het belangrijk dat ik gelukkig ben en me goed voel en dat ben/voel ik ook als ik ben afgevallen en hij steunt mij ook overal in. Hij is ook gezonder gaan eten.

Ben benieuwd naar je columns.

:catlover82:
Onbekend
August 22, 2008 om 04:22
Hoi Karin, eigenlijk ben ik van ouderlijk huis uit een emotionele eter egworden om leegtes van warmte te vullen. Gestaag kwamen de kilo's erbij, totdat ik 10 kilo was. Voor mij de limit, gelet op mijn moeder (+80 kilo) en (wijlen) oma (+90 kilo). Alledrie zijn/waren we rond de 160-165 cm. Bovendien ben ik vanuit drie generaties vrouwen vòòr mij erfelijk belast met diabetis-II. Dat wil ik echt voorkomen met het afvallen (en natuurlijk ook vanuit emotionele blokkades) wegwerken.

Weet je trouwens vast wel dat diabetis te maken heeft met het niet kunnen geven en ontvangenvan echte liefde (fysiek niet om kunnen gaan met je bloedsuikerbalans... (zie zin van ziekzijn).

Ik ga je volgen...INSPIREREND... En de spirtituele inslag? Voor mij verbondneheid met iedereen en alles om je heen en boven al met jezelf als voertuig van je ziel...

Ciao, ciao en smeltze...

:goteam:
Jolanda
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken