Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van PlusOnline Afslankservice. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, December 23, 2015

Memeselfandi woog op het moment van schrijven 43.10 kg (bmi: 19.68).

Een leven vol zelfvertrouwen betekent elke dag helemaal jezelf durven zijn. Ja, dat is eng. En het is ook geweldig
Leef voor jezelf, niet voor anderen

Wat maakt het uit wat anderen van je denken? Weet je, het is jouw leven. Als je het besteedt aan het tevreden houden van anderen, dan is het eigenlijk hun leven. En dat is onzin, want deze mensen hebben al een leven.

Waarom je problemen mooier zijn dan je denkt

Zijn problemen vervelend? Misschien. Zijn ze waardevol? Zeker weten.
Expect problems and eat them for breakfast.”
Alfred Montapert
Je problemen zijn eigenlijk heel mooi

Het klinkt misschien raar, maar dat is het niet. Waarom niet? Omdat problemen niet bestaan.

Natuurlijk – er bestaan gebeurtenissen waar je niet op zit te wachten. En deze gebeurtenissen geef je dan het label ‘probleem’. Maar het label dat jij erop plakt zegt niet zoveel over de gebeurtenis, en vooral veel over jou.

In werkelijkheid zijn je problemen heel neutraal. Het zijn simpelweg betekenisloze gebeurtenissen totdat jij er een problematisch stempel op drukt.

Maar jij bepaalt welke stempels je uitdeelt. Je kunt je problemen daarom zelfs zien als iets moois. Als iets om dankbaar voor te zijn. Waarom?

1. Je problemen geven je een kans om te groeien
Stel je eens voor dat je leven altijd van een leien dakje loopt. Alles gaat altijd goed, er gaat nooit iets anders dan je had gehoopt. Fijn, comfortabel, maar ook ontzettend saai. En niet alleen saai – je komt ook stil te staan in je persoonlijke ontwikkeling.

Een leven binnen je comfort-zone is een leven met weinig groei. En als je stopt met groeien, dan word je ongelukkig. Daarom is het soms zo fijn dat problemen zich aandienen – precies op het moment dat je leven te comfortabel begint te worden.

Je wordt wakker geschud, in het onbekende geslingerd. Je zit er niet op te wachten, maar je kunt er niets aan veranderen. En voor je het weet ben je een sterker persoon geworden.

Voor je het weet zeg je dingen als: ”Op straat gezet worden in 2013 was uiteindelijk het beste dat me is overkomen” of ”Doordat ik zonder geld zat in 2012 pushte ik mezelf om mijn droom door te duwen”.

De meeste mensen pakken hun leven pas grondig aan als de ellende ondraaglijk wordt. Dus wees blij dat het leven af en toe ellende op je pad gooit. Anders zou het altijd hetzelfde blijven.
2. Je problemen fungeren als spiegel

Zoals ik al zei: een gebeurtenis heeft geen betekenis totdat jij die eraan toekent. De gebeurtenissen die jij als probleem bestempelt zeggen iets over jou.
Kijk eens goed naar de problemen die jij regelmatig hebt. Wat zeggen ze over jou? Ieder mens heeft terugkerende problemen.
•Trek je keer op keer mensen aan die je waardeloos behandelen?
•Vlucht je altijd richting ongezond eten als het leven moeilijk wordt?
Problemen zijn leerzaam – dus leer ervan.
Problemen oplossen is leuk, als je het wilt inzien. Maak het minder emotioneel en vraag jezelf af: ”Welke stap kan ik nu zetten om dit probleem minder groot te maken?”
Je problemen geven je een les in acceptatie

Niet alle problemen kunnen eenvoudig worden opgelost. Dierbaren die ziek zijn,ernstige ziektes etc.
Wat kun je doen als je geen invloed hebt op de oorzaak van het probleem? Dan kom je terug bij jezelf. Je zoekt uit wat jij kunt doen om de situatie beter te maken. Voor jezelf en voor anderen.

In veel gevallen kun je je oordelen, angsten en frustraties loslaten. Door ze van je af te schrijven, door te mediteren en door mindfulness te beoefenen. Je kunt zo je stempels langzaam loslaten en de gebeurtenis weer neutraal maken voor jezelf.

In andere gevallen zijn er concretere dingen die je kunt doen. Zoals anderen steunen, rouwen, huilen en de ellende simpelweg voelen.
•Je kunt jezelf kalmeren waar anderen zich druk maken.
•Je kunt moedig zijn waar anderen wegduiken.

Maar vooral: je kunt beseffen dat gebeurtenissen gebeuren. En dat dat niet goed of slecht is, maar simpelweg is wat het is. Het maakt niet uit hoe je het bestempelt, het is wat het is.
En dit simpelweg aanvaarden maakt je leven al direct een stuk leuker en lichter.

Dus durf je problemen te omarmen. Ze zijn veel mooier dan je denkt. :)Stel je eens voor dat je leven altijd van een leien dakje loopt. Alles gaat altijd

December 23, 2015 om 13:26
AMEN!
jij ziet de wijsheid van een lastig pakketje.
Mijn favo quote of all time blijft: In the middle of difficulty lies opportunity - Albert Einstein.
En 'problemen' zijn in feite mooie lessen om van te leren!!
Onbekend
December 24, 2015 om 05:06
Weer een mooi stuk.

Maar hoe gaat het nu met jou?
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan