Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van PlusOnline Afslankservice. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, August 26, 2016

Memeselfandi woog op het moment van schrijven 43.10 kg (bmi: 19.68).

Bij fitness en aerobics is Pilates momenteel zeer ‘in’. Wat zijn de principes van deze methode? En wat zijn de voordelen voor je gezondheid, je figuur en je spierstelsel?

Deze methode dankt haar naam aan Joseph Pilates, een Duitser van Griekse origine die geboren werd in 1883. Hij had een zwakke gezondheid, leed aan astma en reuma en ging op zoek naar een manier om zijn lichaam te versterken. Hij vond een oplossing in de combinatie van gymnastiek, yoga en gevechtstechnieken. In 1923 emigreerde hij naar New York waar hij een sportstudio opende die heel wat professionele dansers lokte. Zij gingen daar vooral naar toe om een slechte houding te corrigeren, om blessures op te vangen en om hun figuur op een harmonieuze manier te ontwikkelen.

Wat is de basis?
De Pilatesmethode legt de klemtoon op de ademhaling, de harmonie van lichaam en geest, op bepaalde bewegingen die rustig maar met een perfectie precisie worden uitgevoerd, met als doel het lichaam soepel te maken en het te verstevigen via een evenwichtig spierensysteem. Elke beweging start vanuit het centrum van het lichaam, de zone tussen de heupen en de borstkas. Bij de meeste oefeningen moet je de buik intrekken maar dat gebeurt zonder de buikspieren al te veel op te spannen. De bewegingen worden in een vloeiende beweging en vaste volgorde uitgevoerd. Met respect ook voor de kromming van de wervelkolom.

Wat zijn de resultaten?
Deze methode versterkt en verlengt de spieren. Het resultaat is een betere houding, een sterkere heupgordel en minder spierpijn of – spanningen.

Pilates reduceert eveneens je stress en het verhoogt je lichaamsbewustzijn. Om van deze weldadige effecten te kunnen genieten, moet je de oefeningen wel regelmatig en rigoureus doen - minimum twee keer per week – en onder goede begeleiding (in een erkende fitnesszaal of bij een kinesist).

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan