Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van PlusOnline Afslankservice. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, March 9, 2018

Iktedik woog op het moment van schrijven 100.00 kg (bmi: 35.43).

Even mijn frustratie van me afschrijven. Ik val dus niks meer af!
Schommel tussen de 100.5 en de 101.
Ik eet goed, snoep niet. Die rotblaasontsteking heeft roet in het eten gegooid.
Ik ging zo lekker. Vandaag de laatste dag medicatie. Misschien dat ik dan weer zak, dat het aan de medicatie ligt...
Maar ik word er wel moedeloos van. Heb mezelf het snoepen ontzegd, de suiker in mij thee, eet minder koolhydraten, dus geen lekker brood meer. Geen koffiebroodjes o.i.d., geen taart, alleen dat ene rotkoekje bij de thee 'avonds heb ik er in gehouden. Maar gemiddeld gebruik ik nu wel 1500 kcal per dag minder dan voorheen. En ik val niet af...
Maar ik ga toch volhouden, ik zal toch wel een keer onder die €&##@/ honderd uitkomen?

We gaan het weekend weer in...*zucht*

March 9, 2018 om 06:17
Dank voor je berichtje. We hebben ongeveer dezelfde doelen. Dus kunnen we elkaar wat aanmoedigen. Nog even volhouden en je komt op 2 cijfers ipv. 3
Lieve buddy, een prettig weekend
March 9, 2018, gewijzigd door Kwartjes op March 11, 2018 om 08:54
Hoi Iktedik,

Een lang verhaal.
Het is onvermijdelijk; ben je al een tijdje bezig met afvallen dan komt er een moment dat je een plateau bereikt. Ineens val je niet of nauwelijks meer af. Het ging een tijdje goed maar dan opeens stopt het afvallen, terwijl je niets anders hebt gedaan. Voordat je gefrustreerd raakt en je weegschaal het raam uit gooit, tel even tot tien. Hieronder vind je een aantal tips om je te helpen.
Porties:
De eerste stap is om te kijken naar je portiegroottes. Vaak is het zo dat je porties ongemerkt weer wat groter worden na een tijdje "lijnen". Een extra koekje hier, een extra broodje daar een groter stukje vlees, een lepel rijst extra etc. kan de oorzaak zijn van het stil staan van je gewichtsverlies.
Dagboek:
Vaak eten we altijd iets meer dan we zelf denken. Daarom is het bijhouden van een eetdagboek heel erg belangrijk. Het kan heel veel inzicht geven in je eetpatroon en waar het mis gaat. Schrijf een week lang op wat en hoeveel je eet en drinkt. Evalueer dit na een week en bekijk je inname. Je kunt je inname ook via internet bijhouden (www.caloriechecker.nl). Kruipen er extra calorieën in je dagmenu op specifieke momenten van de dag? Misschien vind je het vooral moeilijk de hoeveelheden en portiegroottes van specifieke voedingsmiddelen te beperken. Of komen er vooral in het weekend extra lekkernijen voor? Vaak merk je dat je door op te schrijven wat je eet, je al wordt afgeremd in je eetgedrag omdat je geconfronteerd wordt met wat je doet en hoeveel je eet. Het bijhouden van wat je eet zorgt er ook voor dat je makkelijker 'bij de les' blijft.
Nieuwe balans:
Houd er ook rekening mee dat je lichaam in een nieuwe balans komt als je al (flink) bent afgevallen. Als je veel gewicht bent verloren door een dieet en meer bewegen, dan weeg je ook een stuk minder dan voorheen. Als je minder weegt dan verbruikt je lichaam ook minder calorieën want het lichaam is "kleiner" geworden.
Bewegen:
Het volgende belangrijke punt is je beweegpatroon. Je moet na een tijdje de intensiteit van je beweegpatroon verhogen, zodat jij je lichaam blijft uitdagen om actief te blijven verbranden. Dwing jezelf om wat sneller te (hard)lopen, fiets wat langer of zwem een paar extra baantjes of train een keertje extra in de sportschool. Als je nog geen krachttraining doet, zorg dat je dit wel gaat doen! Het opbouwen van spiermassa is de manier om je metabolisme (stofwisseling) te verhogen, zodat je meer calorieën en lichaamsvet verbrandt, zelfs in rust. Verder zorgt krachttraining voor het verstevigen van je spieren en het strakker worden van je lichaam, zodat je zelfs nog een kledingmaatje kleiner aan kunt, ook al verlies je geen gewicht meer. Toi, toi, toi. Zet 'm weer op hoor. Je WILT het en je KUNT het.


.......Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ♫Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ♫•❤• •❤•♫Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ♫Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ.......

Lieve lentegroetjes en een gezellige dag,

▂▃▄▅▆▇█▓Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ▒░ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ•❤•Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ♫Kwartjes♫Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ•❤•Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ░▒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ▓█▇▆▅▄▃▂
March 9, 2018 om 09:58
Wat ontzettend balen! Je bent goed bezig, dus het komt goed. Ik zou niet nog meer schrappen hoor. Daar raakt je lijf ook weer op ingesteld. Heb wel gelezen dat een "vastdag" kan helpen. 1 dag de rem erop en dan weer verder diëten.
Ik zit ook te balen hoor. Ik ben 1,1 kg aangekomen. Gatver. Wist wel dat ik niet was afgevallen, maar dat ik zou aankomen...
Heb deze week weer gewerkt en daardoor veel minder energie. Dan krijg ik behoefte om te snoepen. Ik let op het genoeg water drinken (minimaal 1,5 l), dat gaat meestal wel goed. Heb niet het idee dat ik overdag te weinig eet. Ik loop niet met trek rond. tenminste, niet tot een uur of 16.00 uur.....
We gaan gewoon door!

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan