Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van PlusOnline Afslankservice. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, May 15, 2008

Engel12 woog op het moment van schrijven 127.00 kg (bmi: 45.00).

hai hai lieve buddies

Ik begin mn probleemen al mooi te verwerken,Ik heb een heele lieve vriend,maar mn schoonfamilie is anders dan ik,ik heb net de beste getroffen zeg maar,mn schoonfam is mn grootste last,die last draag ik al 15 jaar mee.Maar ik weet zij kunnen hier ook weer niets aan doen,ze hebben een andere levenstijl en vinden het goed om te boeren ,en schelden,waar kinderen bij zijn,ook dit hebben zij natuurlijk ook weer van huis uit meegekregen,de oudste dochter van 12 is al bij mn schoonzus weggehaald.Ik ben zelf netjes opgevoed en mn pa en ma verafschuwden zulk gedrag.
maar wat is nu het geval,mn vriend en ik hebben samen met mn zwager(het broertje van mn vriend)een stuk grond gekocht.toen liep alles nog goed tussen ons,op zijn levenstijl na ,maar daar keken we doorheen.
4 jaar geleden hebben we mn zwager in huis genomen omdat het uit was gegaan na een 8 jarige relatie met zijn toemalige vriendin.
ik vond het zo zielig,ik kende zijn levenstijl maar ik had medelijden,
mn vriend en mn zwager zijn toen een bestratings bedrijf begonnen.we woonden toen in een 2 onder 1 kap woning.
maar omdat het bedrijf zo goed begon te groeien,wilden mn vriend wel uitbreiden naar een grooter stukje grond,dus wij zijn op zoek gegaan,en kwamen terecht in mn oude dorpje,we hebben daar met zn drieen een prachtig stukje natuur gekocht.
alles ging goed,we hadden een oud schooltje neer gezet,en daar hebben we zo lang in gewoond,het oude huis moet er nog af,maar we zijn eerst begonnen met het bouwen van een schuur met 3 verdiepingen,die staat nu, en wij, mn vriend en ik wonen boven,hebben alles naar ons wens gemaakt,een zolder waar je u tegen zecht,waar mn vriend samen met onze vrienden hard aan heeft gewerkt,mn vriend werkt iedere dag kij hard om ons droomhuisje te realiseren,het huis word dan een i woning,omdat mn zwager er dan ook een gedeelte van krijgt,we hebben het samen gekocht,maar ja je weet natuurlijk niet hoe het zal lopen,en die gok durfden we toen wel te wagen.
we doen het in stapjes en wij vinden het mooi om dat op te bouwen,maar mn zwager ligt liever in bed,hij heeft meerder vriendinnen,en vind het heel normaal dat hem alles zo maar aan komt waaien,
mn zwager regelt het bedrijf en hendrie is de harde werker zo was het altijd,maar naar 15 jaar mn zwager goed hebben te leren kennen,moet mn vriend,alle zaken van het bedrijf ook doen,anders word het een puinzooi,maar goed mn vriend heeft altijd gezecht wat hij doet moet ie zelf weten ik werk en bouw wat op voor ons zelf.ben ik er achter dat hij verschrikkelijk egoistich is (mn zwager),de broers hebben zat meegemaakt thuis ,maar mn vriend heeft een andere mentaliteit dan mn zwager,mn zwager gaat snel bij het pakken neer zitten als het hem even niet lukt.aan de buitenkand is hij stoer met al zn gouden kettingen en tatoos,als je hem tegenkomt ga je met een gote bocht om hem heen.maar ja mn vriend houd van zn broertje,en heeft altijd gezecht, er komt niemand tussen ons ,ik heb altijd gezien dat mn vriend hem de hand boven het hoofd hield,mn zwager profiteerde daar altijd van. mn zwager heeft ook wel heel goede dingen,maar als je hem tegen hebt is het een raare.
wat is nu het geval,vorige week kwam een van zijn vriendinnetjes huilend naar me toe,het was de zoveelste, en ik zij al van nee he niet weer.
ja zij ze, ik mag niks van hem en ik weet niet meer wat ik moet doen,ik zij tegen haar je moet goed nadenken wat je gaat doen ,het is een raare en hij zal nooit veranderen jammer genoeg,wand als hij een meisje heeft ziet hij dit meisje als zijn bezit,waar niemand aan mag zitten ,laat staan kijken,zij is die zelfde dag nog weggegaan en is niet weer gekomen,maar nu heb ik het gedaan,iedereen ziet hoe hij is,dat hij dit altijd zelf in de hand werkt, maar aleen hij zelf ziet het niet,het licht altijd aan een ander,nu heeft hij tegen mn vriend gezecht dat hij me kapot wil maken,en dat hij wil stoppen met het bedrijf,ik heb hem al laten weten dat hij mij daar niet mee heeft maar wel zn broer,hij zij dat maakt me niet uit jij hebt mijn geluk kapot gemaakt nu maak ik jullie kapot.ik heb gezecht dat ik niks meer met hem te maken wil hebben,en dat hij eens goed in de spiegel moet kijken.ik ben kapot om mn vriend,hij heeft al zn energie hier in gestopt en nu moeten we het misschien verkopen omdat zn broertje ons dit aan doet,hij heeft nog nooit 1 vinger hier uitgestoken,hij is iedereen kwijd,zn kameraden hebben hem al laten vallen.ik zou ieder meisje zo weer voor hem waarschuwen heb hem dit ook gezecht,maar nu wil hij me kapot maken,ik ben niet bang voor hem,ik vind hem eigenlijk zielig.
,maar ik ga niet terug vallen in mn oude gedrag kwa eten.echt niet.
ik moets het even van me afschrijven,ik kom hier ook wel weer door,ik heb nergens spijt van ,het eenigste waar ik spijt van heb is dat ik hem in huis heb gehaald toen,maar ja dat heet gevoel,ik kon het niet zien dat hij er aleen voor stond,ondanks wat hij zn vriendin allemaal had aangedaan.
dit help om het van me af te schrijven,maar ik val niet terug echt niet,ook al moeten we dit droomplekje verkopen,wij hebben elkaar nog ,en vrienden die ons steuen,als ik hier uit kom ben ik sterker dan ooit.
dit bedoel ik nou met dat ik mijn problemen begin te verwerken,ik heb vorige week gebeden en gevraagd hoe ik het moest doen,wat ik na 15 jaar heb gezien in die fam,moest ik me daar voor afsluiten,dat kan ik toch niet.
moet ik dan maar gewoon doen alsof ik niets had gezien en me nergens wat van aan trekken,Ik denk al 15 jaar iederekeer als ik op of een verjaardag kom of een feesje ik van een andere planeet kom,zo van ben ik nu echt de eenigste die dit allemaal niet goed keurd,kijk mn vriend weet niet anders het is zijn fam,het belangrijkste is dat hij niet zo is ,anders had ik nooit wat met hem gewild natuurlijk.
Alle negatiefe energie moet ik uit mn leven bannen,ik kies nu een keer voor me zelf,ik heb genoeg gezien,en gehoord,maar nu luister ik naar me zelf.

heel veel liefs engeltje:bloemenlijn:

May 15, 2008 om 08:24
Hoi hoi Engel,

Dat klinkt alsof je behoorlijk in de mangel zit.
Vervelend voor jou maar ook voor je vriend en familie.
Ik hoop dat jullie tot een oplossing kunnen komen waar jullie allemaal wat mee kunnen.
Veel sterkte en wijsheid en ik vind het knap dat je inmiddels de kracht hebt om nu niet naar het eten te grijpen.

:biebelebonsje:
May 15, 2008 om 09:06
Dag lieve Engel!

Wat moeten jullie je vreselijk zorgen maken! Is er niet een andere mogelijkheid, om bijvoorbeeld zijn deel over te kopen zodat jullie wel kunnen blijven zitten daar? Want jullie hebben dat daar opgebouwd. Ik denk dat het goed is idd de zakelijke relatie in elk geval te gaan verbreken. Dus als er niets anders op zit... dan maar alleen verder op een ander plekje want dit kan zo niet langer toch? Ook niet als hij op een gegeven moment het goed probeert te maken. Ik ken die types, die proberen je te manipuleren door angst te zaaien. In jullie geval de angst om het bedrijf en jullie stekje te verliezen. Zodra hij die macht niet meer heeft zullen jullie je een stuk beter voelen. Maar ja... ik heb makkelijk praten want ik zit er niet in. En wat je zegt: het is en blijft zijn familie. Wat moeilijk allemaal.

Ik vind het heel goed dat jij het hier even van je af schrijft. En dat je je niet uit het veld laat slaan en je voor je eigen gezondheid en rust kiest.

Ik ben zelf niet heel erg religieus ingesteld, maar heb deze voor je opgezocht:

Job 5:21 en 24

Voor de gesel der tong zijt gij geborgen,
en voor verwoesting behoeft gij niet te vrezen.
Gij zult ervaren, dat uw tent vrede is,
en wanneer gij uw erf overziet, zult gij niets missen.


Bedenk je dat iedere verzoeking uiteindelijk een kracht wordt!!

Sterkte!

Liefs,
Karianne.
May 15, 2008 om 09:07
Hoi Engel,

Wat zit je in een moeilijk pakket zeg. Ik hoop dat je en je vriend er met zijn broer uitkomen. Ik vind het superknap van je dat je je nu zo sterk voelt en dat je nu niet naar eten grijpt!!! Zet hem op Engel!!!

Groetjes Dorenda
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan