Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van PlusOnline Afslankservice. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, July 22, 2008

Fabvanes woog op het moment van schrijven 82.40 kg (bmi: 26.01).

Vandaag is het zover. Genietend van een Chokotoffje heb ik me aangemeld op deze site.

Het is tijd om de in drie jaar vergaarde 15 kg terug te brengen naar 65 kg.

Sinds een maand ben ik weer 3x per week in de sportschool te vinden. Ook het aanpassen van mijn eetpatroon begint steeds beter te lukken. Ik geloof namelijk niet in dieten, maar wel in een gebalanceerd eetpatroon. Eentje die past bij wat mijn lichaam nodig heeft, maar waar ik ook van geniet!

Dus ontbijt ik 's ochtends met milde, halfvolle yoghurt en fruit (Halfvol omdat smaak belangrijk voor me is. Als ik geniet van eten, voel ik me langer verzadigd) In de loop van de ochtend mag ik net zoveel fruit eten als ik wil (In de praktijk is dat de helft van de week niets, en de andere helft van de week een banaan, schaaltje meloen, whatever. Het is opvallend dat zodra ik iets onbeperkt mag, ik ineens het niet meer zonodig hoef)

Lunchen doe ik met een lekkere salade. Hier moest ik eerst echt aan wennen, maar al na een aantal dagen wil ik niets liever dan salade 's middags. Let wel: dit zijn goed gevulde salades. Sla, komkommer, tomaat, paprika, en iets van kip, kalkoen, zalm of tonijn. (die eiwitten helpen ook bij een verzadigd gevoel). Voor de smaak gooi ik nog wat kruiden erbij, knijp er een citroenschijfje boven uit en als ik mijn ogen dicht doe, verbeeld ik me alsof ik op een zomerse dag op een Frans terrasje deze salade nuttig. Hier kan ik echt een hele middag mee vooruit!

Over avondeten weiger ik spastisch te doen: ik eet gewoon waar ik zin in heb. Het scheelt dat ik een dochter van 5 heb, dus voedzaam moet het wel zijn. Maar er worden geen koolhydraten verbannen of sausjes geweerd. Heb ik zin in witte rijst, dan eet ik witte rijst (zilvervliesrijst staat ook gewoon in de kast). Ik ben geen fervente vleeseter en meer dan kip, vis of rundergehakt komt er bij ons meestal niet op tafel en nog niet eens alle dagen van de week. Toetjes doen we niet aan.

En dan komt het... de gevreesde avond. Dit is mijn zwaktemoment van de dag. Na het avondeten wil ik zoetigheid. Dit kan ik beheersen tot dochterlief naar bed is (want ik wil geen slecht voorbeeld geven), maar zodra ik alleen ben... is er geen houden meer aan. Dit wordt dus mijn uitdaging en het terrein waarop ik de meeste winst kan boeken: mijn avond vreetbuien onder controle krijgen...!

Daarnaast dus 3x per week sporten (krachttraining en een beetje cardio).

Door deze site bij te houden, hoop ik gefocused te blijven!

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan