Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, January 23, 2013

Lady1965 woog op het moment van schrijven 117.80 kg (bmi: 40.76).

Tja het onvermijdelijke bij het vaststellen van een longontsteking is bekend geworden dat ik diabetes heb. Op zich niet vreemd ik ben 47 jaar oud. Mijn vader kreeg op zijn 45ste diabetes en mijn moeder heeft sinds haar 60ste ouderdoms diabetes.

Nou niet eerder geweten dat er dan zoveel in gang wordt gezet. Medicatie: Metformine ik word er heel erg misselijk van en heb last van boeren. niet kleine oprispingen maar echte ordinaire boeren uit het niets.
Niet echt handig bij een balie functie.
Nu 1,5 week verder gaat het wennen. Zit inmiddels op 2 pillen van 500 mg per dag. 1 's ochtends en 1 bij het avondeten. Hoe heb ik tot op heden niet kunnen afvallen en is nu de knop om ?

De angst heeft de overhand genomen. Dit gaat vast over maar op dit moment niet. Mijn vader is plotseling overleden op 69 jarige leeftijd en alle vrouwen in zijn familie, moeder, tante's hadden diabetes en zijn allemaal geen 70 jaar oud geworden. snif. Moet ik dan doorwerken tot mijn 67ste en is dat het dan ??

De dieëtiste waar ik naar verwezen werd komt met een energie beperkt dieet. Ik opperde tijdens het intake gesprek dat ik niet met mijn mond eet maar met het gevoel tussen de oren. Ik overeet mij en dan vooral met zachte en zoete dingen.
De oplossing van Elly is : ga wandelen, dat maakt je hoofd leeg en kun je er weer tegen. Nou Elly zo werkt het niet helemaal bij mij. In mijn gezin geopperd een hond te nemen.... kinderen voor, manlief niet.

Voel mij verre van kiplekker, wordt toegeschreven aan het inregelen mede door de medicatie. De eetlust is afgenomen er zit wel frustratie maar vandaag toch maar opgelost met het schoonmaken van het zichtbare gedeelte van mijn keuken en hier schrijven.

February 19, 2013 om 05:27
Heb het energie beperkte dieeet mij inmiddels eigen gemaakt met wat andere tussendoortjes dan de voorgestelde. Het afvallen lukt maar de onrust groeit ook, niet te buiten mogen gaan of afreageren in eten. Maar hoe meer ik er over nadenk het zijn ook verkeerde gewoonten en verkeerde keuze's die ik altijd maakte. Ik ga er weer tegenaan..
February 19, 2013, gewijzigd door Aletje op February 19, 2013 om 07:59
Jeetje joh, wat een strijd blijft het he? Top dat je voor je eigen gezondheid gaat, daar is het nooit te laat voor. De honger tussen de oren maakt het er wel moeilijker op, daar weet ik alles van. Dat je diëtiste zegt dat wandelen een goede afleiding is, klopt wel, maar tussen het moment van jouw gedachte aan eten en het moment van naar buiten gaan om te wandelen, daar zitten nog te veel stappen tussen denk ik voor jou. Misschien is het een idee om eerst maar eens te noteren wat je eigenlijk denkt terwijl je aan het eten bent en wat die gedachten voor gedrag veroorzaken. Daarna zou je kunnen proberen om te kijken of die gedachten a) waar zijn en b) helpend zijn. En vaak met het beantwoorden van die vragen, kom je er zelf achter hoe het ook anders zou kunnen. Dit heeft mij altijd erg geholpen, ik leerde het bij de eetstoorniskliniek tijdens cognitieve gedragstherapie. Nog steeds probeer ik het in te zetten bij moeilijke momenten.

Je hebt mij ook weer even de ogen geopend met na te denken over hoe zwaar ik geweest zou zijn als ik begin januari niet de knop om had gezet. Ik gok zelf zo 154 kilo, te zwaar om op mijn eigen weegschaal te kunnen wegen met alle gevolgen van dien....

Succes, zorg goed voor jezelf!
Liefs Alice
May 3, 2013 om 02:27
Dom dom ik volgde een bewegingsprogramma via fysio. 2x per week 13 weken lang sporten onder begeleiding. Maar toen zag ik een leuke aanbieding bij Curves hier in Zwolle en dus mag ik 2 weken lang 5x per week sporten. Volgende week laatste week fysiosport op maandag en vrijdag sporten en bij curves maandag, donderdag en zaterdag. Deze week is het meegevallen maar ik had ook wat vrije dagen. En volgende week ook 2 dagen vrij. Maar ik word even gek van al dat gesport. maar het helpt wel tegen de verleiding van snoepen. en het houd mij van de straat!!!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan