Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, February 13, 2013

Jantje13 woog op het moment van schrijven 122.00 kg (bmi: 47.66).

Het is nog geen weeg/vrijdag maar goed ik moet het even kwijt. De afgelopen dagen waren lastiger. Ik had een aantal late diensten en dan kom je thuis in een lege woonkamer, niemand die op je let....tja dan trek ik toch de kastdeur weer open.

Ik vraag me af waarom ik dat toch doe? Mijn verstand zegt nee en toch zie ik mijn hand in de kast gaan en koekjes pakken.Wat is dat toch? Meestal ben ik vrij koppig en als het eenmaal nee is dan is het ook nee. Maar dat eten...... lijkt wel of ik dan overgenomen wordt door iemand ;-) Toch wel de moeite waard om me daar eens in te gaan verdiepen, misschien als ik het begrijp, echt begrijp, dan kan ik er ook echt iets mee doen.

Ik wil gewoon graag een normaal patroon, waarom heb ik die rem toch niet als ik alleen ben? Want ik kan prima nee zeggen tegen alles, als er maar mensen bij zijn. Ik ben echt een stiekeme eter. Maar de enige die ik daarmee straf ben ik zelf. Zielig eigenlijk, ben je 43 en glip je nog steeds stiekem de kast in om iets lekkers te pakken, net als vroeger als kind zijnde.

Daar zal ook wel de oorsprong liggen van dit gedrag, maar kom op 43 jaar...daar kan ik me nu toch niet meer achter verschuilen?

Is het nog te volgen? Ik raak de draad kwijt en ga maar koffie zetten en een kruidenthee want dat moet tegenwoordig van mezelf :-)

:jantje13:

Onbekend
February 13, 2013 om 05:03
Goede morgen,

Zo herkenbaar wat je schrijft.
Mijn grootste valkuil zijn de kinderen, even gezellig een snoepje/ijsje mee eten etc.
Ik heb ze duidelijk gemaakt dat ze me niet meer mogen voeren en dat gaat goed.
Momenteel gaat dat goed, maar ik weet uit ervaring als ik goed ben afgevallen dat ik dan laks ga worden.
Zo in de trend van ach dat ene ijsje of snoepje kan geen kwaad maar, als ik dan de smaak te pakken heb ga ik meestal de verkeerde kant op.

Misschien is het handig om alle verleidingen uit huis te bannen !!
Wat er niet is kan je niet eten.
Gewoon wat fruit nemen als je trek krijgt of een cracker of zo.


Zelf neem ik dagelijks 1 a 2 kopje Pu-erh thee, ik heb geen idee of het helpt, maar ik vind het wel lekker dus, wie niet waagt wie niet wint.
Merk ook dat ik mindere lekkere trek krijg.

Ik wens je veel succes de komende week,

groetjes Anita
Onbekend
February 13, 2013 om 05:07
Onthouden dat het enige dat belangrijk is tijdens je strijd naar gezondheid: JIJ. Zoiets simpels als 10 minuten in de keuken doorbrengen om je ontbijtje klaar te maken en dan nog eens 15 minuten om ervan te genieten kan zo een verschil zijn. Wat zonde om je eiwitpoeder door de yoghurt te gooien en dit op te lepelen! Gooi er fruit doorheen en gooi het in de blender - je zal zien dat het allemaal niet zo moeilijk en vervelend is :)

Tja, dat gevoel kennen wij met overgewicht allemaal dondersgoed. Alsof je een blackout krijgt, naar de keuken loopt en gewoon iets uit de kast trekt zonder na te denken. Ik moet eens in de zoveel weken mijn leven eens goed bekijken en re-evalueren waarom ik dit ook alweer doe. Mijn gezondheid, mijn toekomst, mijn fitness.

Ik eet ook als ik alleen ben, dan vreet ik de koekjes, chips en chocola. Gelukkig heb ik daar een stop op gezet, en vul ik mijn tijd met andere positieve dingen. Hobby's waar ik blij van word - al is het maar mijn huis opruimen met muziek op de achtergrond!! Bij mij is het meestal verveling, dus ik probeer zoveel mogelijk bezig te zijn!

xo
:belle:
February 13, 2013 om 06:54
Ha Jantje,

Dank voor je belangstelling, gelukkig gaat het weer een heel stuk beter en kan ik weer behoorlijk uit de voeten. Alleen de trap af gaat nog niet helemaal lekker, maar dat komt ook goed.
Balen die snaai aanvallen en dat grijpen in de kast. Ik wilde dat ik een pasklaar antwoord had hoe je dat kon voorkomen. Dan kon ik hem zelf namelijk ook toepassen :).
Inderdaad snel iets eten als je alleen bent maar ja, als ik komend weekend allerlei lekkers op tafel zet voor de visite, eet ik daar ook graag weer van mee. Dat is dan ook weer zo verleidelijk. Juist alleen kan ik het steeds beter, dan zoek ik afleiding en ga iets leuks doen. Lekker in bad ofzo, of een bakkie doen bij de buurvrouw (maar dat is lastig na je late dienst). Ik had ook een poostje een foto van mezelf toen ik slanker was aan de binnenkant van de kastdeur hangen. Als ik dan de kast opendeed, zag ik die foto en dan moest ik bewust kiezen, snoepen of weer worden zoals op de foto? Misschien raar, maar het hielp bij mij wel.
Ik wens je weer heel veel sterkte en dan hoop ik dat je vrijdag toch een minnetje kunt noteren.

liefs Christine
February 13, 2013 om 07:05
Gelukkig ben ik niet de enige.......:-(
ja ik eet ook uit verveling en moet eigenlijk meer afleiding zoeken, hobby`s genoeg maar...(jaja ik ben goed in smoesjes) Het is de bekende cirkel, weinig energie en zin doordat ik zo zwaar ben.....nu niet gaan denken dat ik helemaal niks uit voer :-) Ik werk , heb een huishouden , hobby`s maar omdat ik zo zwaar ben kost bv werken erg veel energie en ik wil natuurlijk niet toegeven en loop gewoon door op mijn werk, dus als ik dan vrij ben zoals vandaag dan komt er alleen het noodzakelijkste uit mijn handen/voeten. Ik moet in elk geval weer onder de 120, vanaf dan gaat het makkelijker en kom ik makkelijker van die stoel af. Achter de pc vandaan is een grotere uitdaging...die is ook niet goed voor de lijn

:jantje13:
February 13, 2013 om 11:06
Hallo Jantje, bedankt voor je berichtje.

Onder de 100, ik dacht dat het niet zo heel lang geleden was, maar voor mij was dat toch ook al weer op 30 juni vorig jaar .... Confronterend :omg: en de tijd vliegt, dat zie je maar weer.

Succes met je strijd tegen de kilo's. Afleiding en proberen zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen, dat werkt volgens mij toch het beste.

Groetjes, Caroline
February 13, 2013 om 13:02
Let's do it together!!! :goteam:

:miekie33:
Onbekend
February 14, 2013 om 07:41
Heeeeey, tja ik ken het. Bijna mijn verhaal. Dat stiekeme heb ik niet. Ik doe het gewoon. Ik ben een gewoonte-eter. Ik moet gewoon eten. Stofje tekort in mijn hersenen denk ik haha. Maar goed het feit is er dat we altijd ermee bezig blijven. En het loslaten werkt ook niet. Dat heb ik aan de weegschaal gezien. Dus komop meid. Daar gaan we weer!! Schouders eronder en gaan:) Good luck to you xx
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan