Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van PlusOnline Afslankservice. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

hoe je man mee aan het lijnen krijgen ?

Geplaatst door op May 15, 2008 om 04:08

Onbekend
May 15, 2008 om 04:08
Heeft er iemand tips om je man mee aan het lijnen te krijgen ?
Mijn man weegt 105 kg voor een lengte van 1.75 m. Dus eigenlijk ook veel te zwaar. Hij eet wel mee met (dieet)eten dat ik maak maar kan niet van het "zoet" achteraf afblijven. Ik weet jullie zullen zeggen : zorg dat er niets zoet in huis is, maar mijn zoon doet sportschool, is superslank en dan kan ik toch moeilijk hem alles ontzeggen ?:ijsje1::koekjes2::snoepje:
Groetjes,
Nicky
May 15, 2008 om 04:46
Helaas is mijn vriend daar allemaal niet gevoelig voor, pekineesje ;) Helaassss.... ik zal moeten wachten tot hij zelf tot het inzicht komt. We hebben al samen gesport (helaas heeft hij weer opgezegd), gezond eten doen we wel, maar vervolgens komen de chips uit de la (en ja, hij doet ook boodschappen) en het bier komt tevoorschijn, haha. Nou ja. Wie weet.... ooooooit......
Onbekend
May 15, 2008 om 04:55
Mijn man is er vrees ik ook niet gevoelig voor. Hij moet het zelf willen. Nu hoop ik als ik ettelijke kilo's kwijt zijn (en er ook wat beter uit zie) dat hij dan toch ook begint... Maar het is inderdaad zo : je moet het zelf willen anders lukt het toch niet.
;nb;ib;cb;kb;yb
Onbekend
May 15, 2008 om 05:15
Bedankt Fanny, voor je raad. Ik kan het altijd proberen :duimen:
Maar hij is vrij koppig en zo lang hij zich goed voelt in zijn vel zal het weinig uithalen vrees ik. 2 jaar geleden heeft hij samen met mij het South Beach dieet gedaan (weinig koolhydraten) en toen is hij tot bijna onder de 90 geraakt ! Misschien al het zoet in een kast leggen en de sleutel rond mijn zoon zijn nek hangen :bigsmile:
Nicky
Onbekend
May 15, 2008 om 06:32
Hij is nog maar 16 jaar dus doet hij als school sportschool. Eigenlijk heet de opleiding : lichamelijke opvoeding en sport (hij heeft meer dan 12 uur sport in de week dus hij heeft zijn vetten en suikers meer dan nodig)Mijn man heeft een heel drukke baan en als hij dan thuis komt ontbreekt hem de moed om nog iets te doen. En dan te weten dat hij ooit Belgisch kampioen geweest is (wel bij de jeugd) op de 100 m spurt :sign12:
Als ik soms vraag om mee te gaan wandelen dan doet hij dat wel maar dan enkel om mij een plezier te doen...
En hij eet ook zooooo graag :broodjevanalleswat:
Maar hij zal mij toch niet weerhouden om op mijn streefgewicht te komen. Ter illustratie : Dinsdag moest ik naar de diëtiste en die maandagavond ervoor vroeg hij of ik een ijsje moest hebben
Ik zei neen, ik moet morgen naar de diëtiste ! En hij antwoorde :
(omdat ik toch al wat afgevallen was) je hebt toch nog wat reserve ? En dan zit hij naast mij zijn ijsje op te smikkelen :ijsje1:
May 15, 2008 om 11:36
of je legt gewoon een menshealth ergens neer, als hij daar in bladerd zal hij oook wel iets gaan beseffen;)
Onbekend
May 15, 2008 om 11:45
Of je legt de spullen die bestemd zijn voor je zoon in de kamer van je zoon zonder dat je man dat weet.
Ik ben overigens van mening dat het de verantwoordelijkheid van je man zelf is, maar ja, beetje "helpen" kan natuurlijk altijd :D
May 15, 2008 om 12:27
ik zie hier een hoop dingen die ik zelf niet prettig zou vinden....

Je kan pas afvallen als je er zelf klaar voor bent, en bij veel mensen werkt gezeur, betutteling juist averechts....
- afzetten tegen anderen
- je toch al rot voelen over je gewicht en dan emotie eten (ik kan niet geloven dat mannen dat nooit doen)
- ontkenning

als je je zorgen maakt om z'n gewicht om bijvoorbeeld z'n gezondheid heb het er dan een keer met hem over (let wel een keer, niet elke dag :P)
als het je om z'n uiterlijk gaat, wat zou jij er van vinden als hij comentaar heeft op jouw uiterlijk.
En verder zou ik zeggen laat het hem zelf uitzoeken
Onbekend
May 15, 2008 om 16:40
Het is wel vooral voor zijn gezondheid dat ik mij zorgen maak. Zijn vader is wel niet zwaar maar wel een hartpatiënt en daarom.
Hij is nu pas 40 maar als je niet op je eten let en bijna geen beweging hebt is dat heel slecht voor je.
En ik zou hem nog wel een paar jaar bij mij houden :supercry:
May 15, 2008 om 17:48
Quota uit een van de bovenstaande berichten:

"Pak eens een appel ipv al dat lekkers."

Het lijk mij dat dat niet zo'n goede opmerking is. Nu lijkt het net of een appel NIET lekker is en en dat hij nu niet meer lekker kan eten als hij wil afvallen.
Wellicht kun je hem er ook op wijzen dat hij de trek in zoet oof zelf in stand houdt, het eten van iets met suiker en veel koolhydraten doe je bloedsuikergehalte stjigen, na 1-2 uur zakt die weer snel en krijg je trek in weer iets zoet!.
Vraag een aan hem of zijn behoefte aan zoet ok verminderd was met het South beach dieet. Als hij weet waarvandaan die trek naar zoet komt is het makkelijker en tegen in te gaan en iets anders te kiezen met veel eiwit wat ook goed smaakt en ook lekker is.

Onbekend
May 16, 2008 om 02:21
Dat is juist het goede aan het South Beach dieet. (ik ben er in de tijd ook 10 kg mee kwijt geraakt) In het begin is het heel moeilijk om het zoete te laten staan (voor mij zo niet omdat ik niet graag zoet eet, maar voor hem wel) Maar als je het een week volhoudt verdwijnt die drang naar zoet en krijg je heel veel energie. Dat was misschien het probleem bij ons, wij waren voldoende afgevallen toen en i.p.v. verder te doen met fase 1 en fase 2 begonnen wij terug gewoon te eten. Het is zoals de schrijver van het boek zegt : South Beach is geen dieet, het is een levensstijl
Groetjes, ik ga werken :laptop:
Nicky
May 16, 2008 om 02:38
Ik zou het er een keer met hem over hebben, niet over afvallen, maar over "ik maak me zorgen om je gezondheid". Mischien een keer volledige controle door de huisarts. (gemoedsrust voor jou, of als er idd wat mis is een extra stimulans om af te vallen, en doktersbegeleiding)
Onbekend
May 16, 2008 om 06:27
Hoi Fanny, ik ga ook naar een diëtiste en heb mijn afslankplan vorige week gekregen. Ik heb dat nodig, die controle + je leert gezond eten wat dan weer nuttig is als je op je streefgewicht bent en je wil dat behouden. Ik denk niet dat ik hem zo ver krijg om mee te gaan, hij zal wel zeggen dat hij dat zonder ook kan. Ik weet goed, als hij gewoon al het zoet laat en zijn maaltijden eet (+ veel water drinken) dan vliegen de kilo's eraf bij hem.
May 16, 2008 om 08:40
Hey

Ik denk mannen minder geneigd zijn om echt een dieet te volgen. Constant aan zijn hoofd zagen als hij wat zit te snoepen zal op den duur ook maar averechts inwerken.
Ik denk dat idd. wat extra beweging véél zal helpen. Zeker als het voornaamste doel van het gewichtverlies een betere gezondheid is. Elke avond een wandeling na het eten, zal echt al een verschil maken. In het begin kost het wel moeite, maar éénmaal ingeburgerd, een leuke ontspanning. Nu is het ideale moment. Het is beter weer en de zon blijft tot laat op. Op die manier beweeg je een uur meer per dag, tijd die je niet al zittend en snoepend voor de TV zult doorbrengen. Bovendien is samen wandelen toch ook leuk om eens een babbeltje te slaan.
Wat jullie ook beslissen te doen: Véél succes!
May 17, 2008 om 13:26
Hallo Nicky

Als mijn man 105 kilo woog en zo reageren zou als jouw man ,
zou ik stiekum een flink aantal foto's maken waarop zijn gewicht goed tot uitdrukking komt en ze in elke kast ophangen waar de
" lekkernijen " zijn zonder verder kommentaar en me gelijktijdig een of ander tijdschrift bezorgen waar slanke mannen zijn afgebeeld en dat laten slingeren .

Mijn man is ook zoet aangelegd en wil best nogal eens een ijsje , een koekje enz. pakken of zelf kopen als ze niet in huis zijn.
Maar sinds een paar jaar let ik bij wekelijkse inkoop op het calorie niveau en dat werkt goed
(niet chips en bitterballen maar chips of bitterballen)
en vooral als feifei al noemt doe wat aan bewegen

Ik wens jouw en je man vele kilo's minder


Groet Gudrun
Onbekend
May 18, 2008 om 06:09
Hoi Guderune, ik doe ook de inkopen en let op het calorie niveau, maar zoals ik al zei mijn zoon doet sportschool (meer dan 12 uur sport per dag) dus die kan ik niets ontzeggen. Het zal toch moeten zijn dat hij zelf de knop omdraait want anders lukt het niet vrees ik :zakdoek: Hopelijk komt hij tot het besef als het bij mij wat meer zichtbaar wordt;
Groetjes,
Nicky
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Onbekend

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op PlusOnline Afslankservice kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.