Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van PlusOnline Afslankservice. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Mijn vader

Geplaatst door op May 15, 2008 om 05:35

Onbekend
May 15, 2008 om 05:35
In het verlengde van het topic over hoe je man mee aan het lijnen te krijgen, wil ik hier mijn zorgen uitspreken over mijn vader.

Mijn vader is bijna zestig, met de VUT, heeft nu een video- en fotobedrijfje voor de hobby, zittend werk dus. Ik heb geen idee wat hij weegt. Hij wil het ook niet zeggen. Ik denk toch wel meer dan 100 kilo, met een lengte van 1.72. Da's dus veel teveel! Hij is al een paar jaar vrij ernstig depressief, en sinsdien is hij steeds dikker geworden, ik denk dat hij eet om zich te troosten. Geen zin om te sporten, en hij eet veel, zoet en vet. IJsjes, koekjes, afhaal, en mijn moeder kookt niet bepaald lekker dus hij haalt vaak af, ter variatie. Elke dag gekookte aardappelen, groente en vlees, op zaterdag nasi of bami en op zondag frietjes met biefstuk. Ik weet nog dat het mij ook ontzettend verveelde toen ik nog thuis woonde en dat ik daardoor heel erg ging snoepen, ik denk dat dat bij hem ook zo is. Op mijn advies dan nu gelukkig wel mager vlees, maar alleen rund en varkensvlees want mijn moeder lust geen gevogelte en vis, en überhaupt geen "vreemde" smaken. Vandaar denk ik dat saaie eten; zij geeft er niks om en hij kan niet koken. Verder probeert mijn moeder (die heel dun is) hem wel zover te krijgen om af te vallen maar dat gaat met teksten als "Je bent te vet", "Neem je nou alweer ijs?" en "Zou je niet eens stoppen met opscheppen?". Niet echt motiverend, bij mij heeft het ook nooit gewerkt en ik kon pas beginnen met werken aan mijn gewicht toen ik uit huis ging. Teken aan de wand lijkt me.

Ik woon ver bij ze vandaan, dus ik zit er gelukkig niet middenin. Maar ik maak me wel zorgen. Mijn opa van vaderskant kreeg op zijn zestigste zijn eerste hartinfarct en op zijn zesenzestigste de eerste bypassoperatie, die was ook veel te dik. Zelfde verhaal: veel, zoet en vet. Brood met speklappen en mayonaise, gevulde koeken, elke dag een zak chips met bessen-7 up... Ik ben bang dat mijn vader straks ook een hartinfarct krijgt. Ik heb dit een keer gezegd en toen moest hij huilen, maar hij doet er niks aan. Ik ben bang om teveel druk op hem te leggen, dus ik zeg dat maar niet meer, maar toch vind ik dat ik iets moet doen. Iemand moet hem toch helpen?
Onbekend
May 15, 2008 om 06:00
Misschien kan je je vader zover brengen dat hij zelf leert koken ?
Zo leert hij de waarde van gezond eten misschien kennen... en dingen te maken die hij zelf lekker vind. Eigenbereide maaltijden zijn toch nog altijd gezonder dan die afhaalmaaltijden denk ik.
Mijn man kan ook niet koken (tenminste dat beweert hij) maar als je het niet probeert weet je het toch niet ? Je zou er misschien van versteld kunnen staan hoe lekker je vader kan koken :datmeenjeniet:
Groetjes,
Nicky
May 15, 2008 om 11:41
Het is lief van je dat je hem wil helpen, en dat hij huilde zegt ook wel iets, maar aan de andere kant, ontzeg hem ook niet teveel, hij moet ook genieten...
May 15, 2008 om 12:29
als hij depresief is lijkt me dat daar eerst aan gewerkt moet worden.....

afvallen gaat pas lekker als je goed in je vel zit (behalve als je hoort bij het soort dat zichzelf uithongert bij depressie/stress)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Onbekend

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op PlusOnline Afslankservice kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.