Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van PlusOnline Afslankservice. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

ananas en chipsprobleem

Geplaatst door Ananasje op December 19, 2004 om 05:28

December 19, 2004 om 05:28
Wat is nu de waarheid achter ananas? De een zegt neen, het bevat te veel kcal, de ander zegt ja, het is vetafbrekend. Ik ben nu toch wel benieuwd...
Ik heb mij gisteren en eergisteren een beetje laten gaan in de chips. En morgenavond heb ik een gezellig feestje met een aantal vriendinnen! Die hebben het niet zo op afvallen (ze zijn dan ook zelf erg slank) en dus aanvaarden ze het niet dat ik geen chips eet. Gezonde hapjes hebben ze niet... Hoe kom ik hier onderuit? Beleefd uitleggen helpt niet... Dus ofwel eet ik wéér chips, wat ik ècht niet zie zitten, ofwel stel ik mijn vriendinnen teleur en verpest ik misschien wel het feestje...
December 19, 2004 om 05:40
Ik vind het nogal wat dat ze het niet aanvaarden dat jij geen chips wil... Jammer dat rustig uitleggen niet helpt, niet leuk, zulke mensen (hoop niet dat ik je kwets). Misschien kun je, als compromis, vragen of ze een zak Spudz voor je willen halen (miiiini snack-a-jacks, net chips, maar dan <10% vet), kun je toch zonder schuldgevoel meesnacken.

Hoop dat je er wat aan hebt!
December 19, 2004 om 06:09
Ja dat is wel waar, maar ze maken ook chocomousse en zo, en dan zijn ze gekwetst als ik daar geen normale portie van neem. Een feestje bij hun is echt een eetfestijn. Maar zij kunnen dan ook alles eten zonder dat ze een gram aankomen. Ik wou dat ze eens begrepen dat dat niet bij iedereen zo is.
December 19, 2004 om 08:15
Nee dat is waar, en het klinkt in mijn oren ook waanzinnig, maar ik voel ze dan denken en dan is er gewoon een spanning. Ik weet dat het raar lijjkt, maar ik kan het moeilijk beschrijven.
En hoe zit dat nou eigenlijk met die ananas?
December 20, 2004 om 04:41
Bedankt voor jullie reacties. Ik zie wel hoe het loopt vanavond. Als ik af en toe 1 chipje neem, denken ze dat ik mee-eet, maar eet ik er uiteindelijk toch heel weinig van. En die chocomousse, tja, dan moet het morgen maar wat minder...
December 20, 2004 om 15:35
Ananas breekt niet direct vet af (zeker niet opgeslagen vet in je lichaam, waar veel mensen op hopen) maar bevordert wel de spijsvertering. Dit komt omdat er een eiwitsplitsend enzym in zit. Dit geldt o.a. ook voor kiwi, mango en papaya. Let op, ik heb het hier over vers fruit!

Door dat enzymsplitsend effect kun je deze vruchten beter ook niet op kwarktaart leggen bijvoorbeeld, tenzij je het direct op eet. Door die eigenschap zorgt het ervoor dat de taart zijn stevigheid verliest.
December 21, 2004 om 12:42
Ik heb een klein potje chocomousse genomen en geen chips. 'chips en chocomousse gaan niet samen' ;-) Dat chocomousje kon ik gewoon niet weigeren, maar kom, het heeft gesmaakt en vandaag heb ik wat minder gedaan! Na de feestdagen herpakken we ons... (nou ja, ik dan toch!)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op PlusOnline Afslankservice kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.